Talent kent geen kleur of rang

De stad Kortrijk streeft ernaar de Beste Stad van Vlaanderen te worden, een stad met de minste armoede en zonder eenzaamheid. Verbondenheid is hierin cruciaal. Iedereen telt mee. Ook kansarme en kwetsbare jongeren moeten actief kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Hoe? Met cultuurbeleving, en vooral ... met muziek.

Durf dromen. Durf talenten ontplooien.

Muziek en muziekbeleving hebben niet alleen een enorme verbindende kracht, ze laten ook bijzonder veel creativiteit toe. Daarom slaan Stad Kortrijk en Youth For Music de handen in elkaar om jongeren met minder financiƫle draagkracht te ondersteunen in hun opleiding. Een project dat perfect aansluit bij DURF 2030, een initiatief van Kortrijk om met nieuwe acties de contouren van de stad en regio van de toekomst uit te tekenen.

Muziek verbindt

Muziek brengt mensen samen en heeft een positieve invloed op de geest en ontwikkeling. Samen muziek maken zorgt voor verbondenheid, vergroot het geluksgevoel en geeft energie. Met Road Rock als hoofdsponsor, zet Youth For Music daarom in op inspirerende creativiteit en samenhorigheid om de jeugd te ondersteunen in hun verdere (muzikale) groei: we willen vaste patronen doorbreken en een positieve impact op het leven in de stad realiseren. Die impact bevestigen alvast de bands die na hun deelname aan Road Rock onderdak vonden bij Live Nation.

Iedereen kan helpen. Jij ook?

We zijn blij met elke steun! Dankzij jouw bijdrage kunnen wij jong, muzikaal talent op weg helpen naar een gratis opleiding. Steun je ons als bedrijf? Vraag dan zeker naar jouw steunnota!

Droom jij van een muzikale toekomst?

Neem contact met het Conservatorium en ontdek alle voorwaarden om gedurende vier schooljaren een gratis instrument ter beschikking te krijgen.